سلام دوستان
طریقه ساخت co2 دست ساز داخل این انجمن نبود و بعضی از دوستان تقاضای آموزشش رو داشتن
خوب همون طور که همه ما میدونیم این سیستم رو دوست خوبمون آقای سجاد به ما ها یاد داده و من فقط میخوام آموزش ایشون رو داخل این انجمن هم بزارم
مواد لازم :
بطری 1.5 لیتری یا 2.5 لیتری نوشابه (بطری مقاوم تر مناسب تر هست)
شلنگ هوای آکواریوم
ترمینال هوا
مخمر نان یا جو (نانوایی ها دارن)
شکر
آب
ابتدا سر بطری رو با هویه یا هر چیز دیگه سوراخ میکنید طوری که سوراخ صاف باشه و خردگی در جداره هاش مشاهده نشه سوراخ رو کمتر از انداه قطر شلنگ در نظر میگیرم تا هنگامی که شلنگ را وارد کردیم کاملا داخل آن فیت و گاز به بیرون نشت نده برای اطمینان اینکار بعد از وارد کردن شلنگ داخل سر بطری ، درب بطری را محکم بسته و از شلنگ داخل بطری با دهان هوا وارد کرده و تا قدرت دارید به بطری از طریق دم فشار وارد کنید و برای اطمینان بیشتر اینکار را با قرار دادن بطری در زیر آب انجام دهید تا از نشت نشدن گاز به بیرون اطمینان حاصل کنید یا از چسب پی وی سی استفاده کنید .
پس از آماده کردن بطری ها به تعداد مورد نیاز اکنون مرحله آماده کردن محلول مخمر و شکر که مهم است در دستور کار قرار میگیرد من برای 3 عدد بطری 1.5 لیتری 500 گرم شکر و یک و نیم قاشق چای خوری مخمر اعلاء نان بکار میبرم ابتدا نیم کیلو شکر را دخل آب که نباید کلر دار باشد حل کرده و سپس مخمر را به آن اضافه ، و در بطری ها به یک میزان تقسیم میکنم و سپس با آب بطری را به حجم مناسب که فضای خالی باقی بماند مطابق شکل میرسانم هر چقدر تعداد بطری ها بیشتر شود و مقدار مخمر کمتر شود ماندگاری و تولید گاز بیشتر میشود من با اینکه دیفیوژر ندارم و دست ساز هست دیفیوژیم به مدت یکماه و بیشتر این سیستم جوابگوی تانک میشه و حال اگه شما قدرت و ماندگاری بیشتری خواستید باید تعداد بطریها را اضافه، از طرفی مقدار مخمر رو کمتر و کمتر کنید و تا چند ماه باید جواب بده
وقتی مرحله بالا رو انجام دادید اکنون سر بطری ها را بسته و به ترمینال هوا متصل کنید بصورت سری و یک شلنگ خروجی از ترمینال گرفته و به دیفیوژر وصل میکنید بعد از گذشت ساعاتی گاز تولید شده و شما میتوانید از طریق اهرم های ترمینال هوا سرعت گاز را تنظیم کنید و در هنگام شب کلا سیستم را ببندید بدون اینکه مشکلی ایجاد شده و یا بطری با ترکیدن مواجه شود از طرفی گاز ذخیره شده و برای روز بعد مورد استفاده قرار میگیرد
نکانتی که در ساخت باید دقت کرد :
بطری مطمئن ومناسب باشد
بطری و سیستم نشت نداشته باشد و کاملا آب بندی شده باشد
مقدار مخمر کم باشد و زیاده روی نشود در غیر اینصورت ترکیدن بطری و کتک خوردن از همسر و مادر خانه و سایر موارد بر عهده سازنده است
بطری را کاملا از آب پر نکنید
از آب کلر دار استفاده نشود
و آب رو تا سر بطری پر نکنید این موضوع خیلی مهم هست بهترین حالت از نصف کمی بیشتر هست!
مزایا :
ماندگاری بالا
قابلیت تنظیم گاز و قطع در هنگام شب
تولید این گاز اولا بصورت طبیعی و بیولوژیک است و به همراه این تخمیر درصد پایینی الکل هم به محیط اضافه میشود که ضد عفونی کننده است
راحتی در ساخت و در دسترس بودن
ارزان و مقرون به صرفه
بعد از اتمام تخمیر شکر میتونید با تقطیر محلول ، الکل اتانول برای مصارف بهداشتی بدست بیارید !!
اینم عکس :
از اینجا از آقای سجاد تشکر میکنم بابت این آموزش خوبشون
از آقای مجید (بچه مشهدی) تشکر میکنم بابت عکس
منبع:کاربر (sadjad)
لینک های مفید
درباره AquaQuest
سایت AquaQuest با عنوان نخستین مرجع تخصصی ماهی و آکواریوم با زبان پارسی فعالیت خود را در سال 1386 آغاز کرد . تاکنون AquaQuest همواره سعی در پیشرفت علوم مربوط به ماهی و آکواریوم داشته است . AquaQuest مفتخر است که تاکنون همراه بیش از 10 هزار کاربر بوده است.
ارتباط با مدیریت