|
|
موضوع مطلب : دستگاه تولید کربن دی اکسید |
|
|
انجمن های تخصصی ماهی و آکواریوم صفحه اول انجمن » گياهان آکواريومي | صفحه 1 از 6 | رفتن به صفحه 1, 2, 3, 4, 5, 6 بعدي |
|
|
| نويسنده | پيغام | ||
|---|---|---|---|
| h4med
|
|
|
|
|
کاربر نیمه فعال
![]() وضعيت:
![]() نام: hamed
12 خرداد ماه ، 1388
تعداد ارسالها: 99
میانگین ارسالها در روز: 0.01
امتياز: 521
تشکر کرده: 7
تشکر شده 57 بار در 29 پست
محل سكونت: تهران
|
|||
|
یه روش ارزون برای تولید دی اکسید
مقاله: گیاهان و CO2 کربن یک عنصر بنیادی است که اساس تمامی موجودات زنده در طبیعت است. گیاهان هم از این قاعده مثتثنی نیستند. چون گیاهان امکان بدست آوردن منابع غذایی خود را ندارند، مواد غذایی آنها باید در محیط پیرامونشان محیا باشد. گیاهان از بسیاری از ریز مغذی ها (MicroNutrients) و درشت مغذی ها(MacroNutrients) پیرامون خود استفاده میکنند.کربن دی اکسید یکی از درشت مغذی های اولیه میباشد. در یک آکواریوم فاکتور ها بیشتر محدود به : نور، کربن دی اکسید، ریز مغذی ها، و درشت مغذی ها است.ریز و درشت مغذی ها معمولاً به میزان لازم توسط ماهی ها و کودها محیا می شود. گیاهان از فرآیندی به نام فوتوسنتز برای بدست آوردن کربوهیدرات های لازم برای زندگی خود استفاده میکنند. فوتوسنتز از نور برای انرژی و از کربن دی اکسید برای انجام واکنش های شیمیایی استفاده میکند. فرآیند فوتوسنتز به مقدار مشخصی انرژی نوری نیاز دارد به عبارت دیگر هنگامی که نور به شدت کافی وجود داشته باشد فوتوسنتز انجام می شود. در صورتی که نور به حد کافی نباشد فوتوسنتز انجام نمی شود. از سوی دیگر در صورتی که نور بیش از حد وجود داشته باشد فوتوسنتز هم با سرعت بیشتری انجام می شود. همانطور که میدانید هنگامیکه نور بیشتر از 2 وات در هر گالن(4 لیتر) وجود داشته باشد تزریق کربن دی اکسید اضافی ضروری است. در آکواریوم های گیاهی ما کربن دی اکسید بطور طبیعی وجود دارد. ماهی ها کربن دی اکسید تولید میکنند، همچنین کربن دی اکسید بوسیله ی هوادهی به آب وارد می شود و یا حتی بوسیله ی سطح آب مقداری کربن دی اکسید در آب حل می شود. به این عمل تعادل هوایی یا atmospheric equilibrium می گویند. محیا کردن ریز و درشت مغذی ها بوسیله ی کوهای تجاری به راحتی انجام می شود. اما معمولاً محیا کردن یک نور کافی برای یک آکواریوم گیاهی سخت تر و پر هزینه تر است. هر دو نوع لامپ های فلورسنت و هالید نور کافی را محیا میکنند در صورتی که انعکاس مناسبی داشته باشند، اما در آکواریوم های عمیق (بیش از 20 اینچ) بسیار سخت است که بتوان نور کافی را محیا کرد. مقدمات سیستم های تزریق کربن دی اکسید (CO2) تزریق کربن دی اکسید راه های متفاوتی دارد، محصولاتی برای این کار وجود دارد که به علت پر هزینه بودن آنها ما از توضیح در این مورد صرفنظر میکنیم و میریم سراغ راه ارزانتر! اولین مرحله برای ساخت دستگاه تولید کننده کربن دی اکسید یک منبع تجدید پذیر کربن دی اکسید است. راه های زیادی برای تولید کربن دی اکسید وجود دارد مثل ترکیب کردن اسید ها و بازها و... که بهترین و مطمين ترین راه متد مخمر یا Yeast Method است. خمیر مایع یا همون مخمر با شکر واکنش میدهد که نتیجه آن کربن دی اکسید می شود که بهترین محل برای انجام این واکنش آب می باشد.که به این فرایند تخمیر می گویند. در مرحله بعد شما باید کربن دی اکسید تولید شده را به جمع کنید و آن را وارد تانکتان کنید. متد خمیرمایع/شکر در یک ظرف کاملاً بسته شده که امکان ورود و خورج هوا به آن نیست انجام می شود. در مرحله بعد کربن دی اکسید تولید شده باید به آب تزریق شده و در آن حل شود که این مرحله را می توان بصورت مستقیم با حباب دادن در آب انجام داد که راه زیاد جالبی نمی باشد! در ادامه تعدادی از راه های بهتر را بررسی می کنیم. یکی از راه های بهتر و آهسته تر متدی است که به آن ناقوس کربن دی اکسید یا CO2 Bell میگویند: در این راه مطابق شکل زیر شلنگ هوا (CO2 Tubing) باید زیر یک ظرف ناقوس مانند (میتونید یک بطری آب رو به این صورت ببرید) حباب دهد که این حباب ها در این منطقه محبوس می شوند و حباب های اضافی از آن خارج می شوند با این راه در حباب های خود صرفه جویی میکنید و مقدار بیشتری کربن دی اکسید در آب حل می شود. متد دیگر به نام Diffuser که یک دستگاه حل کننده حباب می باشد و چون تا بحال همچین دستگاهی در ایرن ندیدم از این توضیح بیشتر صرفنظر میکنیم! ساخت دستگاه برای اینکار به یک ظرف 2 لیتری پلاستیکی آب و مقدار کافی شلنگ و چسب سیلیکون نیاز دارید: درب بطری را بردارید و در آن سوراخ تنگی ایجاد کنید که شلنگ هوا به سختی از آن داخل شود. سپس شلنگ را حداکثر 3 سانتیمتر از سوراخ رد کنید. هر دو طرف سوراخ را با چسب سیلیکون(آکواریوم) چسب بزنید. چند ساعت صبر کنید تا چسب کاملاً خشک شود (بهتر از 1 شبانه روز صبرکنید) میتوانید در سر راه شلنگ که به سمت تانکتان رفته یک شیر اطمینان قرار دهید تا از برگشت آب به ظرف جلوگیری شود تهیه ترکیب تولید کربن دی اکسید خوب به قسمت مهم آموزش رسیدیم: مواد مورد نیاز: 2 فنجان آب 2 فنجان شکر 1 قاشق چایی خوری خمیر مایع ترکیب بالا ساده ترین روش است که به راحتی تا 16 روز کربن دی اکسید شما را تأمین میکند. به جای شکر معمولی می توانید از شکر قهوه ای استفاده کنید که تأثیر بهتری دارد البته من هرکجا که رفتم نتونستم تهیه کنم! خمیر مایع هم نوع های متفاوتی دارد که در ایران فقط همین خمیر مایع معمولی رو میتونید پیدا کنید که هر 100 گرم آن تقریباً 500 تومان می شود. مراحل کار بطری 2 لیتری را تا 3/4 آب گرم کنید و شکر را در آن آب کاملاً حل کنید. سپس صبر کنید تا دمای آب داخل بطری با دمای اتاق برابر شود. و خمیر مایع را به آن اضافه کنید. در این مرحله میتوانید مقدار 1 قاشق چایی خوری جوش شیرین برای جلوگیری از کف کردن آب استفاده کنید. و درب بطری را ببندید. حداکثر بعد از 14 ساعت حباب دهی شروع می شود. چند توصیه یک سیستم تولید کننده کربن دی اکسید خوب می تواند به راحتی کربن دی اکسید 30 گالون (120) لیتر آب را محیا کند در صورتی که تانک بزرگی دارید میتوانید چندین بطری را به همین ترتیب درست کنید و با یکدیگر استفاده کنید البته در صورتی هم که همین یک بطری آکواریومتان را تأمین میکند باز هم توصیه میشود از یک بطری اضافی هم استفاده کنید چون هنگامی که بطری اول حباب دهی اش تمام میشود تقریباً تا 2 روز طول میکشد تا دو باره دستگاه آماده شود که در این مدت هم نیاز تانکتان برآورده می شود. هیچگاه از خروج کربن دی اکسید از ظزف جلوگیری نکنید و سر راه آن را نبندید چون ممکن است بطری شما منفجر شود! در هنگام شب که نور دهی وجود ندارد حباب دهی را قطع نکنید (بعداً دلیلشو میگم) نویسنده : شهریار بهمن پور |
|||
|
کاربرانی که برای این ارسال از h4med تشکر کرده اند jmimi, aqua-quest, oasis, nima21, iman1497, abolfazl22, nicebluesky, ROZabi, mahi_nabati |
|||
| abolfazl22
|
|
|
|
|
معاون انجمن
![]() وضعيت:
![]() نام: ابوالفضل عسکری
تعداد ارسالها: 5575
میانگین ارسالها در روز: 0.36
امتياز: 38625
تشکر کرده: 2907
تشکر شده 5372 بار در 3368 پست
محل سكونت: زاهدان
حالت شخصی من:
![]() |
|||
|
سلام
دوست عزیزم که اسمتو نمیگی شما این مطلبو 2بار ارسال کردی که 1رو حذف کردم لطفا دقت کن دیگه چنین اشتباهی نشه منبع مطالبو بگو _________________ ورود به آکواریومیست |
|||
| h4med
|
|
|
|
|
کاربر نیمه فعال
![]() وضعيت:
12 خرداد ماه ، 1388
|
|||
|
اسمم که همون شناسه ی کاربریمه !
منبع رو زیرش نوشتم اگه باید یه سایت رو به عنوان منبع اعلام کنم که باید کل سایت هایی که درباره ی ماهی و آکواریوم فعالیت می کنن رو بگم چون کپی رایت رعایت نمیشه. |
|||
| abolfazl22
|
|
|
|
|
معاون انجمن
![]() وضعيت:
حالت شخصی من:
![]() |
|||
|
سلام
آقا حامد درست گفتم دوست من بلاخره باید یه سایت رو به عنوان منبع اعلام کنی یا اگر اطلاعات خودته بگو ممنون میشم موفق باشی ابن مطالب بیشتر به سایت های شیلات مربطبت هست _________________ ورود به آکواریومیست |
|||
| h4med
|
|
|
|
|
کاربر نیمه فعال
![]() وضعيت:
12 خرداد ماه ، 1388
|
|||
| باور کن یادم نیست تو چه سایتی بود تا آرشیوم بود گفتم بذار این جا قرار بدم تا به اطلاعات بقیه اضافه کنه ! | |||
| bluetooth
|
|
|
|
|
در ابتدای فعالیت
![]() وضعيت:
![]() نام: mohammad
15 شهريور ماه ، 1388
تعداد ارسالها: 27
میانگین ارسالها در روز: 0
امتياز: 148
تشکر کرده: 10
تشکر شده 26 بار در 13 پست
محل سكونت: شیراز
|
|||
اقا حامد ممنون از مطلب بسیار مفیدتون خیلی دنبالش میگشتم اقا ابوالفظل جان عزیز دل برادر دل انگیز شما هم که دیگه خیلی زیاد الکی ماشاالله گیر میدیا خوب این بنده خدا که منبع رو زیرش نوشته حالا ممکنه یه کاغذ توی خیابون پیدا کرده حتما نباید سایت باشه که
فقط یه سوال داشتم اونم اینه که این خمیر مایع از تو دارو خانه میشه تهیه کرد یکم توضیح بدید ممنون _________________ عشق امید به ادامه زندگی عشق تنها مبعود من در زندگی عشق ایمان من در زندگی عشق خدای من در بندگی عشق... |
|||
| abolfazl22
|
|
|
|
|
معاون انجمن
![]() وضعيت:
حالت شخصی من:
![]() |
|||
|
سلام
گیر نمیدم واسه خودش گفتم فردا یکی نیاد ادعاکنه این ماله منه و مشکلات پیش بیاد چرا میزنید آخه
خمیرمایع رو سوپر مارکتها دارند برو بگو خمیر مایع خودشون بهت میدن موفق باشی _________________ ورود به آکواریومیست |
|||
| nicebluesky
|
|
|
|
|
کاربر فوق حرفه ای
![]() وضعيت:
![]() نام: بهنام
تعداد ارسالها: 832
میانگین ارسالها در روز: 0.05
امتياز: 5189
تشکر کرده: 567
تشکر شده 661 بار در 401 پست
محل سكونت: دزفول
|
|||
|
سلام
واسه تانک گیاهی 30 لیتری یه شیشه نوشابه کوچیک کفایت میکنه؟ من یه فکری کردم البته تخیلی در حد تیم ملی... برای اینکه co2 هدر نره و هروقت خواستیم قطع و وصلش کنیم میشه یه شیر سر راه شلنگ گذاشت در این روش به جای اینکه سر بطری رو سوراخ کنیم،بالای گلوی بطری رو سوراخ میکنیم و سرشو آزاد میزاریم...برای اینکه در زمان بسته بودن شیر،شیشه نترکه میشه روی دهنه شیشه یه بادکنک گذاشت ( گفتم تخیلیه..چپ چپ نگاه نکنید و در هنگام خواندن نیش خند نزنید!! سیگار کشیدن ممنوع!!)....
اینطور وقتی شیر بسته باشه حجم اضافی co2 میرو تو بادکنک و وقتی دوباره شیر رو باز کردید co2 تزریق میشه....روی دستگاه هم حتما بنویسید "دور از دسترس اطفال نگه داشته شود."
خودم هم میدونم خیلی خنده داره!!!
موفق باشید _________________ پدر مومن من...مادر مقدس من...نماز تو یک ورزش تکراریست بدون هیچ اثر اخلاقی و اصلاح عملی و حتی نتیجه بهداشتی!که صبح و ظهر و شب انجام می دهی اما نه معانی الفاظ و ارکانش را میدانی و نه فلسفه حقیقی و هدف اساسیش را میفهمی.تمام نتیجه کار تو و آثار نماز تو این است که پشت تو قوز درآورد و پیشانی صافت پینه بست و فرق من بی نماز با تو نمازگزار فقط این است که من این دو علامت تقوا را ندارم..! |
|||
| aqua-quest
|
|
|
|
|
مدیر کل آکواریوم
![]() وضعيت:
![]() نام: رسول گل محمّدی
تعداد ارسالها: 2816
میانگین ارسالها در روز: 0.18
امتياز: 13137
تشکر کرده: 6451
تشکر شده 3841 بار در 1856 پست
محل سكونت: یه آکواریوم دریایی
حالت شخصی من:
![]() |
|||
|
سلام
آره ، کفایت می کنه ، تا دو سه هفته هم جواب می ده ، البته باید حباب دهی را کنترل کنی . ایدت هم خیلی جالبه ، ولی به قول خودت باید دور از دسترس اطفال باشه چون همینطوریش بچه ها آکواریومو ول نمی کنند ، حالا فکر کن یه بادکنک هم یه طرفش باشه ![]() _________________ زندگی تفسیر سه کلمه است خندیدن بخشیدن و فراموش کردن پس بخند ببخش و فراموش کن |
|||
|
کاربرانی که برای این ارسال از aqua-quest تشکر کرده اند nicebluesky |
|||
| kaveh23jordan
|
|
|
|
|
در ابتدای فعالیت
![]() وضعيت:
![]() نام: kaveh
20 فروردين ماه ، 1389
تعداد ارسالها: 31
میانگین ارسالها در روز: 0
امتياز: 203
تشکر کرده: 21
تشکر شده 42 بار در 16 پست
محل سكونت: همينجا
|
|||
|
سلام
به جاي خمير مايع از مخمر جو استفاده كنين كمتر از 1 ساعت co2 توليد ميكن اونم به چه شدتي البته قرص اون نه ها پودرش رو از سوپر ماركتهاي معتبر يا هايپر ماركتها بگيرين فردا عكسش رو ميزارم واستون در ضمن اگر استفاده كردين به هيچ وجه در اون رو نبندين چون واقعا خطرناك (انفجار) از بادكنك هم استفاده نكنين كمتر از 15 دقيقه مي ترك يه چيز ديگه اگر ميخواين شوخي كنين از عنوان كردن يه مطلب يه جوري نشون بدين شوخي هستش چون واقعا شايد براي بعضي از عزيزان سوتفاهم بشه وبعضي اوقات يه كار نسنجيده و خطر ناك رو به خاطر سو تعبير از مطلب ما انجام بدن مثل همين بادكنك . خنده بد نيست ولي كسي كه يه نظر ميده به بقيه هم پيشنهاد مي كن به نظر من يا بايد يه جاي درست وحسابي خونده باشه اون مطلب رو يا اول خودش امتحان كرده باشه. _________________
|
|||
|
|
|||
|
|
انجمن های تخصصی ماهی و آکواریوم صفحه اول انجمن » گياهان آکواريومي | صفحه 1 از 6 | رفتن به صفحه 1, 2, 3, 4, 5, 6 بعدي |
~ يا ~ عضويت در سايت شرایط ارسال سوالات ( در صورت عدم رعایت شرایط به سوالات شما پاسخ داده نخواهدشد )
|
| شما نمي توانيد براي اين انجمن مطلب ارسال كنيد . شما نمي توانيد براي مطالب اين انجمن جوابيه بفرستيد شما نمي توانيد مطالب ارسالي خود به اين انجمن را ويرايش كنيد . شما نمي توانيد مطلب ارسالي خود به اين انجمن را حذف نمائيد . شما نمي توانيد به نظرسنجي هاي اين انجمن راي دهيد . شما نيمتوانيد فايل هاي خود را به تالار اضافه نمائيد شما نيمتوانيد فايل هاي موجود در تالارها را دريافت نمائيد |