سايت تخصصي ماهيان آكواريومي: انجمن هاي تخصصي

انجمن های تخصصی ماهی و آکواریوم :: نمايش موضوعات - پوسيدگي باله ها يا دم خوره
ورود به سيستم
نام كاربري :

كلمه عبور:

ورود اتوماتيك به سيستم هنگام هر بازديد

انجمن های تخصصی ماهی و آکواریوم صفحه اول انجمن
انجمن های تخصصی ماهی و آکواریوم

موضوع مطلب : پوسيدگي باله ها يا دم خوره

صفحه 1 از 9 | رفتن به صفحه 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  بعدي

نمايش موضوع قبلي نمايش موضوع بعدي

نويسنده پيغام
dalton_the_boss

ارسال شده در: دوشنبه، 19 فروردين ماه ، 1387 20:30:22 | موضوع مطلب: پوسيدگي باله ها يا دم خوره پاسخ همراه با اعلان

مدیر بازنشسته
مدیر بازنشسته

وضعيت: آفلاین
نام: وحيد
19 فروردين ماه ، 1387
تعداد ارسالها: 140
میانگین ارسالها در روز: 0.01
امتياز: 12
تشکر کرده: 2
تشکر شده 67 بار در 40 پست
محل سكونت: مشهد

بیماریهای پوسیدگی باله و دم در واقع دو بیماری احتمالا مشابهند که به زخمهای پیشرونده و تحلیل رفتن باله های ماهی اطلاق میشود.در اغلب منابع از پوسیدگی دم به معنی زخم یا تحلیل رفتگي باله دمی و از پوسیدگی باله به معنی زخم و ضایعات سایر باله ها نام برده میشود.از بیماریهای شایع ماهیان پرورشی سرد آبی و گرمابی و ماهیان زینتی است.
از آنجائیکه مکن است عامل مسببه این بیماری مختلف یباشد به سه احتمال زیر توجه میشود:
1 – عامل مستقیم بیماری باکتری بوده و معمولا از گروه آئروموناس و پزودوموناس هستند.
2 – این باکتریها و همچنین میکسوباکتریهای آب به عنوان عامل ثانویه ،باله های ماهیانی را که در اثر ازدحام ، خراشیدگی حاصل از برخورد با اشیا و دیواره تانک یا سایر علل نظیر کمبود اسید فولیک یا افزایش ویتامین A ، صدمه میبینند مورد حمله قرار میدهند.
3 – بیماری به همراه سایر بیماریهای میکروبی از قبیل فرونکلوز ،بیماری قرحه و عفونت میکسو باکتريایی مشاهده میشود.
باکتری آئروموناس هیدروفیلا به عنوان عامل بیماری پوسیدگی باله و دم از بسیاری از ماهیان آکواریومی ایران جدا شده است.
این بیماری احتمالا از طریق تماس و یا در بعضی موارد مستقیما از آب به ماهی منتقل مشود.اصلاح مسیرهای خشن در محیط زندگی میتواند مفید واقع شود.عفونتهای تحریک کننده و بیماری کرمی ژیرو داکتیلوس اغلب با بیماری پوسدگی باله همراه است.صدمات مکانیکی حاصل از این موارد ممکن است باعث عفونت ثانویه شود
اولین نشانی در بروز زخمها در پوسیدگی باله و دم عبارت از خط سفیدی است که روی لبه خارجی باله ها دیده میشود که به طرف پایه باله ها در حال پیشرفت است.با ظهور زخم ، لبه خارجی بر اثر تحلیل رفتن نسوج نرم بین شعاع باله ها حالت رشته رشته ای پیدا میکند.تخریب تا از بین رفتن تمام باله ادامه یافته و در مورد زخم باله دمی ، تنها اثری از آن باقی میماند.چنانچه غضروف پایه باله مخرجی یا سینه ای مورد هجوم قرار گیرد ممکن است باله به جای پوسیدگی قطع گردد.
پوسیدگی دم ظاهرا بیشتر در ماهیان دریايی که در آکواريوم نگهداري میشوند شایع است. و معمولا نواحی خونریزی داده نزدیک باله دمی را مبتلا کرده و لبه باله ها نیز ضخیم میشود وبه سرعت پیشرفت کرده و عموما در عرض چند روز پس از ظهور نشانه های عمده به مرگ منتهی میشود.
نظر به اینکه بیماریهای پوسیدگی باله و دم دارای عامل اولیه باکتریایی است و بوسیله اوضاع محیطی نامناسب و سوء تغذیه بر شدت بیماری افزوده میشود. لذا بهترین وسیله پیشگیری ایجاد محیط مناسب و بهداشت خوب براي ماهی است.

تراکم بیش از اندازه ،حرارت نامساعد، بدی تغذیه(کمبود اسید فولیک و اینوزیتول) و یا افزایش ویتامین A ممکن است باعث گسترش بیماری پوسیدگی باله شود.حتی اگر پوسیدگی باله به خودی خود باعث تلفات ماهی نشود.باله های نکروتیک ممکن است محیط مساعدی جهت ورود عوامل بیماريزای پر حدت ماهی را فراهم آورد.
برای پیشگیری از این بیماری دقت در جابجایی، سورتینگ و حمل ونقل ماهی اهمیت دارد.کنترل انگلهای خارجی از دیگر عوامل مهم پیشگیری است. استفاده از حمامهای درمانی و نگهداری در مخازن کوچک نتایج مفیدی به همراه داشته است.
تجویز سولفانامیدها در غذای ماهیان مبتلا به کلومناریس مفید است.در ماهیان آکواریومی از حمامهای درازمدت مثل کلرامفنیکل با غلظت 60 میلیگرم در لیتر در مدت 6 روز استفاده ميشود.
جهت مداوای پوسیدگی معمولا از درمانهای خارج استفاده میشود ولی تزریق آنتی بیوتیکها نیز مورد استفاده قرار گرفته است:
1 – قرار دادن ماهی در سولفات مس یک دو هزارم به مدت 1-2 دقیقه
2 – استعمال کلرین به شکل هیپو کلریت کلسیم.غلظت کلرین آزاد نباید از 2 قسمت در میلیون تجاوز کند.درمان 2 دقیقه است و با خنثی کردن کلرین توسط تیوسولفات سدیم درمان متوقف میشود
3 – افزودن اکسي تتراسیکلین(ترامایسین) به آب آکواریوم به ميزان 10 تا 50 قسمت در میلیون در ماهیان گرمابی موفقیت آمیز بوده است.
4 –مقدار 10 میلی لیتر از محلول فنوکستول یا پروپیلن فنوکستول یک دهم درصد در لیتر از آب آکواریوم.
5 –مقدار 50 میلی لیتر از محلول یکدهم درصد پارافنوکستول در لیتر از آب آکواریوم.(این ترکیب برای بعضی از گونه ها سمی است)
موارد 4 و 5 برای درمانهای طولانی بوده و از آنجائیکه زود تجزیه نمیشوند لذا اضافه نمودن میزان بیشتر دارو معمولا مورد نیاز نیست.اگر در محیط درمان در ظرف 3 روز بهبودی حال نشد ،قسمتهای آلوده باله بایستی بریده شود.
6 – درمان عمومی برای ماهیان آکواریومی عبارت از استعمال روزانه 100 میلی گرم اکسی تتراسیکلین در هر 4.5 لیتر از آب آکواریوم به مدت 5 روز است.اضافه نمودن دو قطره متیلن بلو در هر نوبت درمان میتواند برای کنترل قارچها مفید باشد.
در مورد ماهیان آکواریومی یا بعضی از نژادهای با ارزش ماهی ، یک تزریق داخل صفاقی کانامایسین به نسبت 20 میلیگرم به ازاء هر کیلوگرم از وزن بدن ماهی ممکن است موثر باشد.درمان با کانامایسین ممکن است با اضافه نمودن آن به همراه کلرامفنیکل به نسبت یک میلیگرم در هر گرم غذا عملی شود.

منبع :
مدیریت بهداشتی و روشهای پیشگیری و در مان بیماریهای ماهی: قباد آذری تاکامی
تشخیص ،پیشگیری و درمان بیماریها و مسمومیتهای ماهی : مصطفی شریف روحانی
بهداشت و درمان ماهیان آکواریومی : رحیم پیغان و ...
بازگشت به بالا رويت مشخصات كاربر ارسال پيغام شخصي

کاربرانی که برای این ارسال از dalton_the_boss تشکر کرده اند aqua-quest

THEANIMAL

ارسال شده در: دوشنبه، 18 شهريور ماه ، 1387 02:33:32 | موضوع مطلب: پاسخ همراه با اعلان

کاربر نیمه فعال
کاربر نیمه فعال

نام: مصطفی
17 ارديبهشت ماه ، 1387
تعداد ارسالها: 101
میانگین ارسالها در روز: 0.01
امتياز: 6
تشکر کرده: 53
تشکر شده 38 بار در 26 پست
محل سكونت: in my GF hearts

سلام
من فکر میکنم اسکارام هر 4 تاشون دارن دم خوره میگیرن.
چون نوک بالهها و دماشون سفید رنگ شده؟
تا حاد نشده چیکار کنم؟
بازگشت به بالا رويت مشخصات كاربر ارسال پيغام شخصي شناسه Yahoo

aqua-quest

ارسال شده در: دوشنبه، 18 شهريور ماه ، 1387 11:18:57 | موضوع مطلب: پاسخ همراه با اعلان

مدیر کل آکواریوم
مدیر کل آکواریوم

نام: رسول گل محمّدی
4 بهمن ماه ، 1386
تعداد ارسالها: 2816
میانگین ارسالها در روز: 0.18
امتياز: 13137
تشکر کرده: 6451
تشکر شده 3841 بار در 1856 پست
محل سكونت: یه آکواریوم دریایی
 حالت شخصی من:

THEANIMAL مي نويسد :
سلام
من فکر میکنم اسکارام هر 4 تاشون دارن دم خوره میگیرن.
چون نوک بالهها و دماشون سفید رنگ شده؟
تا حاد نشده چیکار کنم؟

سلام
لطفاً سوالات را در تایپیک های مخصوص سوالات مطرح کنید .
اما در همین تایپیک آمده است :

كد :
درمان عمومی برای ماهیان آکواریومی عبارت از استعمال روزانه 100 میلی گرم اکسی تتراسیکلین در هر 4.5 لیتر از آب آکواریوم به مدت 5 روز است.اضافه نمودن دو قطره متیلن بلو در هر نوبت درمان میتواند برای کنترل قارچها مفید باشد.

کاربرانی که برای این ارسال از aqua-quest تشکر کرده اند THEANIMAL

mehdi1360

ارسال شده در: شنبه، 21 دي ماه ، 1387 09:11:50 | موضوع مطلب: پاسخ همراه با اعلان

در ابتدای فعالیت
در ابتدای فعالیت

نام: مهدي
7 خرداد ماه ، 1387
تعداد ارسالها: 31
میانگین ارسالها در روز: 0
تشکر کرده: 0
تشکر شده 0 بار در 0 پست
محل سكونت: تهران

سلام
من چندتا از گلد فیش هام باله های اونها پر از مویرگهای قرمز شده است. طوری که دم اونها کاملا قرمز شده البته اول کم بود وبعد تمام دم اونها اینطوری شد. ایا اونها دم خوره گرفتن ویا از چیز دیگری است.کدام دارو رابرای گلد فیش شما توصیه می کنید
ضمنا از سایت خوب شما هم متشکرم

aqua-quest

ارسال شده در: شنبه، 21 دي ماه ، 1387 17:26:03 | موضوع مطلب: پاسخ همراه با اعلان

مدیر کل آکواریوم
مدیر کل آکواریوم

4 بهمن ماه ، 1386
 حالت شخصی من:

mehdi1360 مي نويسد :
سلام
من چندتا از گلد فیش هام باله های اونها پر از مویرگهای قرمز شده است. طوری که دم اونها کاملا قرمز شده البته اول کم بود وبعد تمام دم اونها اینطوری شد. ایا اونها دم خوره گرفتن ویا از چیز دیگری است.کدام دارو رابرای گلد فیش شما توصیه می کنید
ضمنا از سایت خوب شما هم متشکرم

سلام
به احتمال زیاد همون دم خوره هست که روش های درمانش تو سایت به صورت کامل اومده و فرقی نمی کنه چه ماهی ای داشته باشید ، هر کدوم را که به نظرتون به صرفه تره و راحت تر پیدا می شه استفاده کنید .

mehdi1360

ارسال شده در: دوشنبه، 23 دي ماه ، 1387 09:16:49 | موضوع مطلب: پاسخ همراه با اعلان

در ابتدای فعالیت
در ابتدای فعالیت

7 خرداد ماه ، 1387
تشکر شده 0 بار در 0 پست

این مطلب به دلیل استفاده از عکس بسیار بزرگ ویرایش شد و عکس کوچکتر به عکس اصلی لینک شد .

mehdi1360

ارسال شده در: دوشنبه، 23 دي ماه ، 1387 09:22:22 | موضوع مطلب: پاسخ همراه با اعلان

در ابتدای فعالیت
در ابتدای فعالیت

7 خرداد ماه ، 1387
تشکر شده 0 بار در 0 پست

سلام
ببخشید اگر عکس بزرگ شده.می خواستم بدونم ایا دوباره اون دم در میاره ویا بقیه اونم میریزه.اون یکی هم دمش پر از رگه قرمزه ایا اونم اینجوری میشه.واینکه دم چرا کنده میشه چی کار کنم.چه نوع دارویی شما پیشنهاد می دهید.
ممنونم

aqua-quest

ارسال شده در: دوشنبه، 23 دي ماه ، 1387 14:32:57 | موضوع مطلب: پاسخ همراه با اعلان

مدیر کل آکواریوم
مدیر کل آکواریوم

4 بهمن ماه ، 1386
 حالت شخصی من:

mehdi1360 مي نويسد :
سلام
ببخشید اگر عکس بزرگ شده.می خواستم بدونم ایا دوباره اون دم در میاره ویا بقیه اونم میریزه.اون یکی هم دمش پر از رگه قرمزه ایا اونم اینجوری میشه.واینکه دم چرا کنده میشه چی کار کنم.چه نوع دارویی شما پیشنهاد می دهید.
ممنونم
'
سلام
در مورد رگه ها می تونه به خاطر دم خوره باشه که تازه شروع شده ولی در مورد اون قسمت بریدگی دم به خاطر دعوا بوده که با توجه به لیست ماهی های شما در امضاتون فقط می تونه کار شارک باشه . اگه جداش کنید و خوب تغذیه بشه ممکنه خوب بشه ولی دیگه مثل اولش نمی شه .
دارو هم ضد عفونی را بهتون پیش نهاد می کنم که از عفونت زخم جلوگیری کنه .

ali1102

ارسال شده در: سه شنبه، 24 دي ماه ، 1387 13:36:25 | موضوع مطلب: پاسخ همراه با اعلان

کاربر جدید
کاربر جدید

نام: alireza
22 دي ماه ، 1387
تعداد ارسالها: 2
امتياز: 0
تشکر شده 0 بار در 0 پست
محل سكونت: tehran

کمک . من تا حالا هر چی گوپی گرفتم نر ها بعد از 2و3روز می میرند. اول کم تحرک میشن و به دنبال آن رنگ دم ها مات میشه . آب رو هفته ای 1 بار سیفون می کنم . برای درمانشون چه کار کنم . تا حالا 6 تا نر کشتم.

aqua-quest

ارسال شده در: سه شنبه، 24 دي ماه ، 1387 22:48:19 | موضوع مطلب: پاسخ همراه با اعلان

مدیر کل آکواریوم
مدیر کل آکواریوم

4 بهمن ماه ، 1386
 حالت شخصی من:

ali1102 مي نويسد :
کمک . من تا حالا هر چی گوپی گرفتم نر ها بعد از 2و3روز می میرند. اول کم تحرک میشن و به دنبال آن رنگ دم ها مات میشه . آب رو هفته ای 1 بار سیفون می کنم . برای درمانشون چه کار کنم . تا حالا 6 تا نر کشتم.

سلام
اینکه اینقدر سریع می میرند یقیناً شما ماهی های بیمار خریداری می کنید و طبق علائمی که گفتید احتمالاً مبتلا به تریکودینا هستند که درمانش با نمکه ولی برای اینکه کار به درمان نکشه باید سعی کنید ماهی های سالمی که دارای هیچ گونه علامت غیر طبیعی روی بدن ( مثل لکه یا دانه های رنگی ) و در حالات حرکت ( مثل گوشه گیری زیاد و نشستن کف تانک ) نیستند را خریداری کنید تا با اینگونه مشکلات مواجه نشوید .

تمامي مطالب ارسال شده:   

صفحه 1 از 9 | رفتن به صفحه 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  بعدي

نام کاربري:      کلمه عبور:     

~ يا ~
عضويت در سايت

شرایط ارسال سوالات ( در صورت عدم رعایت شرایط به سوالات شما پاسخ داده نخواهدشد )

آموزش کار با ادیتور و قرار دادن عکس و لینک در مطالب 

شما نمي توانيد براي اين انجمن مطلب ارسال كنيد .
شما نمي توانيد براي مطالب اين انجمن جوابيه بفرستيد
شما نمي توانيد مطالب ارسالي خود به اين انجمن را ويرايش كنيد .
شما نمي توانيد مطلب ارسالي خود به اين انجمن را حذف نمائيد .
شما نمي توانيد به نظرسنجي هاي اين انجمن راي دهيد .
شما نيمتوانيد فايل هاي خود را به تالار اضافه نمائيد
شما نيمتوانيد فايل هاي موجود در تالارها را دريافت نمائيد