نمایش نتایج: از 1 به 2 از 2
  1. #1

    تاریخ عضویت
    Feb 2015
    محل سکونت
    تهرون
    نام
    erfan
    نوشته ها
    43
    امتیاز
    78

    اندازه گیری میزان سختی آب بدون استفاده از تستر های متداول

    اندازه گیری میزان سختی آب :

    به طورکلی دونوع سختی داریم : 1- دایم 2- موقت

    وقتی که یونهایی مثل درآب حل شده باشداین آب دارای سختی است .



    باعث می شودکه PH آب باران پایین آمده و آب خاصیت اسیدی پیداکند . که باحرارت دادن می توان یونهای فوق راخارج کرد .



    چنین ترکیبی دارای سختی موقت است که می توان باحرارت دادن راجداکرد ولی اگراین یونهابه صورتی باشندکه به وسیلة حرارت دادن جدانشوندمی گوئیم ترکیب مادارای سختی دایم است . که می توان بااستفاده ازترکیباتی مثل ( کربنات سدیم ) یونهاراجداکرد .

    سختی موقت + سختی دایم = سختی کل

    موادموردنیاز :

    1- متیل اورانژ 2- HCl

    وسایل موردنیاز :

    1- ارلن 2- بورت
    1- شرح آزمایش :

    درآزمایش اول برای اندازه گیری سختی موقت حدود100 cc آب شهر بر می داریم و 3 تا 4 قطره متیل اورانژ ( معرف ) به آن اضافه می کنیم وسپس به کمک 0.1 HCl نرمال آن راتیترمی کنیم . وقتی که رنگ زرد به نارنجی تبدیل شد به پایان تیترمی رسیم وحجم مصرفی اسید ( V ) را می نویسیم .

    نرمالیتة اسید * حجم اسیدمصرفی = سختی موقت a = V x N

    دراین مرحله 3.5 cc اسیدمصرف می شود .

    a = 3.5 x 0.1 = 0.35 سختی موقت
    قسمت دوم : تعیین سختی داتم

    موادموردنیاز : 1- کربنات سدیم 2 -آب HCl -3

    وسایل موردنیاز : 1- شعله 2- کاغذصافی 3- ارلن

    شرح آزمایش : 1000 cc آب شهررابرداشته و 20 cc کربنات سدیم 0.1 نرمال به آن اضافه می کنیم . اجازه می دهیم که تمام آب بخارشده و فقط رسوب باقی بماندپس ازآن که تمام آب بخارشد 20 cc آب مقطر اضافه می کنیم وخوب هم می زنیم وسپس محلول رااضافه می کنیم . وقتی که محلول راصاف کردیم محلول زیر صافی را با استفاده از 0.1 HCl نرمال تیترمی کنیم حجم مصرفی اسیددراین مرحله است .

    برابر 15.9 میلی لیتر



    قسمت سوم :

    درمرحلة سوم 20 cc کربنات سدیم 0.1 نرمال رابرداشته به کمک 0.1 HCl نرمال آن راتیترمی کنیم . ( البته قبل ازآن چندقطره متیل اورانژبه آن اضافه می کنیم ) . حجم مصرفی اسیددراین مرحله است . =11میلی لیتر

    b=(15.9 - 11 ) 0.1 = 0.49 سختی دایم

    سختی کل =420 gr/lit سختی کل

    نتیجه گیری :

    خواص فیزیکی وشیمیائی آب مانندشفافیت ، رنگ ، بو ، دما ،*نمک های محلول درآن ، سختی خواص کاهشی و PH ، کیفیت آب رابیان می کند . دراین میان نمک های محلول درآب یکی ازمهمترین عوامل است . تمام نمک هایی که در آب محلول اند نشان دهندة ناخالصی های آب معدنی اند .

    مهمترین عامل ازخواص آب سختی آن است . درجة سختی آب عبارت است ازتعدادمیلی اکی والان گرم های یون های کلسیم ومنیزیم دریک دسی مترمکعب آب . مقدار یون کلسیم و یون منیزیم راواحدسختی آب انتخاب می کنند .

    به طورکلی سه نوع سختی وجوددارد : 1- سختی موقت 2- سختی دایم 3-سختی کل

    سختی موقت : این سختی به دلیل وجودبی کربناتهای کلسیم ومنیزیم است که دراثرجوشیدن به کربناتهای نامحلول تبدیل می شوندوبه صورت جامدته نشین می گردند .


    2- سختی دایمی :* این سختی شامل آن دسته ازنمک های کلسیم ومنیزیم است که دراثرجوشیدن آب به صورت محلول باقی می مانند .
    3- سختی کل : مجموع سختی های دایمی و موقتی راسختی کل می گویند . آبی راکه هرکیلوگرم آن کمترازیک گرم نمک داشته باشد آب شیرین می گویند وآبی راکه درهرکیلوگرم آن بیش از یک گرم نمک وجودداشته باشدآب شورمی گویند . آبی که درهر آن کمتراز3 میلی گرم اکی والان گرم نمک های وجودداشته باشدآب نرم می گویند . آبی که درهردسی مترمکعب آن بیش از 3 میلی اکی والان گرم نمک های وجودداشته باشدراآب نیم سخت گویند . وآبی که درهر ازآن 4 تا 10 میلی گرم اکی والان گرم موجودباشد راآب سخت می گویند .

    کتاب آزمایشهای شیمی عمومی refrence :112 تا 115 : صفحه محمدرزمجو : تألیف

    و با تشکر از آقای حامد رضایی

  2. #2

    تاریخ عضویت
    Jun 2013
    محل سکونت
    تهران
    نوشته ها
    98
    امتیاز
    416
    سلام
    سعی و تلاشتون تحسین برانگیزه ولی
    این روشی که گفتین نیاز به ابزارهای ازمایشگاهی داره و کلی خرج اون ابزار مثل ترازو،ارلن،بورت و ... هست
    که این کار رو با وسایلی مثل کاغذهایphو ... راحت کردن
    اما در جهت افزایش اطلاعات عمومی خیلی خوبه!
    Look past the end
    It's a dream as it's always been
    All life lives on if we've ever loved it


مجوز های ارسال و ویرایش

  • شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
  • شما امکان ارسال پاسخ را ندارید
  • شما نمیتوانید فایل پیوست کنید.
  • شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید
  •  

CopyRight © AquaQuest