نمایش نتایج: از 1 به 2 از 2
  1. #1
    efn
    efn آنلاین نیست.

    تاریخ عضویت
    Feb 2015
    محل سکونت
    تهرون
    نام
    erfan
    نوشته ها
    43
    امتیاز
    78
    تشکر شده
    68

    اندازه گیری میزان سختی آب بدون استفاده از تستر های متداول

    اندازه گیری میزان سختی آب :

    به طورکلی دونوع سختی داریم : 1- دایم 2- موقت

    وقتی که یونهایی مثل درآب حل شده باشداین آب دارای سختی است .



    باعث می شودکه PH آب باران پایین آمده و آب خاصیت اسیدی پیداکند . که باحرارت دادن می توان یونهای فوق راخارج کرد .



    چنین ترکیبی دارای سختی موقت است که می توان باحرارت دادن راجداکرد ولی اگراین یونهابه صورتی باشندکه به وسیلة حرارت دادن جدانشوندمی گوئیم ترکیب مادارای سختی دایم است . که می توان بااستفاده ازترکیباتی مثل ( کربنات سدیم ) یونهاراجداکرد .

    سختی موقت + سختی دایم = سختی کل

    موادموردنیاز :

    1- متیل اورانژ 2- HCl

    وسایل موردنیاز :

    1- ارلن 2- بورت
    1- شرح آزمایش :

    درآزمایش اول برای اندازه گیری سختی موقت حدود100 cc آب شهر بر می داریم و 3 تا 4 قطره متیل اورانژ ( معرف ) به آن اضافه می کنیم وسپس به کمک 0.1 HCl نرمال آن راتیترمی کنیم . وقتی که رنگ زرد به نارنجی تبدیل شد به پایان تیترمی رسیم وحجم مصرفی اسید ( V ) را می نویسیم .

    نرمالیتة اسید * حجم اسیدمصرفی = سختی موقت a = V x N

    دراین مرحله 3.5 cc اسیدمصرف می شود .

    a = 3.5 x 0.1 = 0.35 سختی موقت
    قسمت دوم : تعیین سختی داتم

    موادموردنیاز : 1- کربنات سدیم 2 -آب HCl -3

    وسایل موردنیاز : 1- شعله 2- کاغذصافی 3- ارلن

    شرح آزمایش : 1000 cc آب شهررابرداشته و 20 cc کربنات سدیم 0.1 نرمال به آن اضافه می کنیم . اجازه می دهیم که تمام آب بخارشده و فقط رسوب باقی بماندپس ازآن که تمام آب بخارشد 20 cc آب مقطر اضافه می کنیم وخوب هم می زنیم وسپس محلول رااضافه می کنیم . وقتی که محلول راصاف کردیم محلول زیر صافی را با استفاده از 0.1 HCl نرمال تیترمی کنیم حجم مصرفی اسیددراین مرحله است .

    برابر 15.9 میلی لیتر



    قسمت سوم :

    درمرحلة سوم 20 cc کربنات سدیم 0.1 نرمال رابرداشته به کمک 0.1 HCl نرمال آن راتیترمی کنیم . ( البته قبل ازآن چندقطره متیل اورانژبه آن اضافه می کنیم ) . حجم مصرفی اسیددراین مرحله است . =11میلی لیتر

    b=(15.9 - 11 ) 0.1 = 0.49 سختی دایم

    سختی کل =420 gr/lit سختی کل

    نتیجه گیری :

    خواص فیزیکی وشیمیائی آب مانندشفافیت ، رنگ ، بو ، دما ،*نمک های محلول درآن ، سختی خواص کاهشی و PH ، کیفیت آب رابیان می کند . دراین میان نمک های محلول درآب یکی ازمهمترین عوامل است . تمام نمک هایی که در آب محلول اند نشان دهندة ناخالصی های آب معدنی اند .

    مهمترین عامل ازخواص آب سختی آن است . درجة سختی آب عبارت است ازتعدادمیلی اکی والان گرم های یون های کلسیم ومنیزیم دریک دسی مترمکعب آب . مقدار یون کلسیم و یون منیزیم راواحدسختی آب انتخاب می کنند .

    به طورکلی سه نوع سختی وجوددارد : 1- سختی موقت 2- سختی دایم 3-سختی کل

    سختی موقت : این سختی به دلیل وجودبی کربناتهای کلسیم ومنیزیم است که دراثرجوشیدن به کربناتهای نامحلول تبدیل می شوندوبه صورت جامدته نشین می گردند .


    2- سختی دایمی :* این سختی شامل آن دسته ازنمک های کلسیم ومنیزیم است که دراثرجوشیدن آب به صورت محلول باقی می مانند .
    3- سختی کل : مجموع سختی های دایمی و موقتی راسختی کل می گویند . آبی راکه هرکیلوگرم آن کمترازیک گرم نمک داشته باشد آب شیرین می گویند وآبی راکه درهرکیلوگرم آن بیش از یک گرم نمک وجودداشته باشدآب شورمی گویند . آبی که درهر آن کمتراز3 میلی گرم اکی والان گرم نمک های وجودداشته باشدآب نرم می گویند . آبی که درهردسی مترمکعب آن بیش از 3 میلی اکی والان گرم نمک های وجودداشته باشدراآب نیم سخت گویند . وآبی که درهر ازآن 4 تا 10 میلی گرم اکی والان گرم موجودباشد راآب سخت می گویند .

    کتاب آزمایشهای شیمی عمومی refrence :112 تا 115 : صفحه محمدرزمجو : تألیف

    و با تشکر از آقای حامد رضایی

  2. تشکر hoseyn dashtban, بامشاد, amirseven, hamed01, SaEeD.GaLaXy از نویسنده این پست تشکر کرده اند.

  3. #2

    تاریخ عضویت
    Jun 2013
    محل سکونت
    تهران
    نوشته ها
    98
    امتیاز
    416
    تشکر شده
    387
    سلام
    سعی و تلاشتون تحسین برانگیزه ولی
    این روشی که گفتین نیاز به ابزارهای ازمایشگاهی داره و کلی خرج اون ابزار مثل ترازو،ارلن،بورت و ... هست
    که این کار رو با وسایلی مثل کاغذهایphو ... راحت کردن
    اما در جهت افزایش اطلاعات عمومی خیلی خوبه!
    Look past the end
    It's a dream as it's always been
    All life lives on if we've ever loved it


  4. تشکر MGH, SASA31 از نویسنده این پست تشکر کرده اند.

مجوز های ارسال و ویرایش

  • شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
  • شما امکان ارسال پاسخ را ندارید
  • شما نمیتوانید فایل پیوست کنید.
  • شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید
  •  

CopyRight © AquaQuest